zoeken

Teambuilding & Samenwerking

Een op elkaar ingespeeld team met teamleden die goed samenwerken en elkaar weten te vinden is van grote waarde voor een organisatie. Door Meer Inzicht in LeerStratgieën (MILS) in te zetten als instrument voor het leren (h)erkennen van de werkvoorkeuren van teamleden en hun manager(s) is het interessant en eenvoudig om de onderlinge samenwerking en communicatie te verbeteren. 

Als je van elkaar weet hoe informatie het beste aangeboden en overgedragen kan worden, komt dat de effectiviteit van de samenwerking en onderlinge communicatie ten goede. Ruis verdwijnt en er blijft tijd over voor andere zaken.

MILS kan als onderdeel van complete trajecten ingezet worden voor verdere ontwikkeling en professionalisering van het team. Het onderzoek is ook goed in te zetten tijdens een teambijeenkomst om bijvoorbeeld de kennismaking tussen teamleden te verdiepen.

 

Werkvoorkeuren spelen een zeer grote rol op de werkvloer. De jurist met zijn woordslimheid is anders dan de creatief directeur die alles in beeld wil vervatten. Een sollicitant met een prachtig CV kan vanwege zijn werkvoorkeuren wel of niet passen binnen je groep.

Wil je een afspraak of meer informatie?

Originele teambuilding

Teambuilding activiteiten

Een geweldige teambuildingsactiviteit organiseer je door je team het MILS onderzoek af te nemen. Uitbesteden of zelf afnemen is allebei mogelijk.  Door meer inzicht in elkaars voorkeuren voor verwerking van informatie, manier van werken en communiceren zie je direct begrip ontstaan.  “Oh, is dat waarom jij altijd direct gaat lopen als je belt?”

Teambuilding zorgt voor een versteviging van het “Wij” gevoel, wat vooral belangrijk is voor hen die samenwerken hoog in het vaandel hebben staan. Als manager probeer je te zorgen je voor leiderschap en duidelijke communicatie. Maar komt dat ook zo over?

Door het Meer Inzicht in LeerStrategie (MILS) onderzoek in te zetten voor je team leer jij als manager je medewerkers beter te begrijpen. En vice versa. Waarom mailt de één en pakt de ander liever de telefoon? Wil het team strakke procedures of ontstaat er dan juist weerstand? Is je team evenwichtig verdeeld of is er sterke voorkeur voor één werkvoorkeur? Behalve een leuke, interessante en leerzame besteding van een teamdag zal het MILS onderzoek een blijvende bijdrage leveren aan de cohesie binnen het team. Je zult verbaasd staan over hoeveel impact de werkvoorkeur heeft bij teamwork en op de dagelijkse samenwerking. Weten dat er diverse werkvoorkeuren zijn kan zorgen voor minder conflicten doordat beter ingespeeld kan worden op elkaars voorkeur voor werken en communiceren. Collega’s hoeven minder moeite te doen om uit te vinden hoe zij goed kunnen communiceren en samenwerken. Dit komt de effectiviteit en productiviteit van de organisatie ten goede.

Het MILS onderzoek is binnen HR zeer succesvol bij het vergroten van de slagingskans van medewerkers bij opleidingen. Verbeter het rendement van het opleidingsbudget (ROI) tot wel 30% door werkvoorkeur en leervoorkeur mee te nemen in de aanvragen.


Als OR heb je recht op scholing. De bestuurder is verplicht de leden van de OR een aantal dagen per jaar de gelegenheid te geven zich te scholen, bijvoorbeeld met een opleiding communicatie. Het MILS onderzoek kan de onderlinge communicatie en samenwerking als OR team bevorderen. Je kunt het MILS onderzoek goed integreren in een één of tweedaags OR trainingstraject.

Een MILS onderzoek voor teams kan al vanaf € 1295,- , Prijzen zijn afhankelijk van teamgrootte, aantal dagdelen, de gewenste begeleiding, locatie, reis- en verblijfskosten. Vraag vrijblijvend een offerte aan.